Innovatie
Effectiviteit
Kwaliteit
Prijsbewust
Know how
Service & Support
ISO / CE

ProTec bekkenband bij bekkeninstabiliteit, bekkenpijn en rugpijn

ProTec bekkenband bij bekkeninstabiliteit,

ProTec bekkenband bij bekkeninstabiliteit, bekkenpijn en pijn in de onderrug.
Dé bekkengordel voor steun en compressie bij bekkeninstabiliteit, lage rugklachten en zwangerschap.
De ProTec bekkenband geeft steun en compressie bij bekkeninstabiliteit, zwangerschap en/of bekkenpijn. De ProTec bekkenband wordt gebruikt voor preventie of revalidatie van overbelasting van het S.I. (sacro-iliacaal)-gewricht en bij (lage-) rugklachten.
De niet elastische bekkenband wordt met een klittenbandsluiting aan voorzijde gesloten. De compressie van de ProTec bekkenband is links en rechts individueel instelbaar door 2 elastische spanbanden.
De comfortabele bekkenband is voorzien van een anti-slipstrook en een gemakkelijk verwijderbare extra steun voor het sacrum (heiligbeen aan het ondereinde van de ruggengraat).
Deze bekkengordel is zeer eenvoudig te gebruiken en wasbaar (handwas).

Leverbaar in de maten:
Small = 56-76cm. heupomvang
Medium = 77-96cm. heupomvang
Large = 97-122cm. heupomvang

...
QuadStar II - Revalidatie, Fitness, Sport. Elektrotherapie - 4-kanalen - 3 pulsvormen

QuadStar II - Revalidatie, Fitness, Sport.

De QuadStar II van BioMedical Life Systems (USA) is uw 4-kanaals (digitale) elektrostimulator voor revalidatie en voor sport & fitness toepassingen.
U beschikt niet alleen over 4 stimulatiekanalen, maar ook over 3 pulsvormen: interferentie, spierstimulatie en TENS.
De QuadStar II biedt bovendien vooringestelde behandelprogramma's en u kunt de 3 verschillende pulsvormen gemakkelijk in behandelprogramma's samenbrengen (sequentiële programma's).
De elektrotherapie totaaloplossing.

De QuadStar II wordt geleverd inclusief adapter voor netvoeding.

...
Impulse EMS D7 Spierstimulatie - Spieropbouw - Revalidatie - Fitness

Impulse EMS D7 Spierstimulatie - Spieropbouw

De Impulse EMS D7 is een hoogwaardige Spierstimulator van BioMedical Life Systems (USA).

Spierstimulatie met de Impulse EMS D7 is ideaal voor revalidatie na spierverzwakking of voor spieropbouw bij fitness en sport.

Ook heel geschikt voor grotere spiergroepen.

Vrij regelbare instellingen, maar ook 7 vooringestelde programma's voor een snelle toepassing. De Impulse EMS D7 spierstimulator is voorzien van toestenbordblokkering, geheugen en timer.

...
EMS2000 - Spierstimulator - Spieropbouw - Fitness

EMS2000 - Spierstimulator - Spieropbouw -

De analoge 2-kanaals EMS2000 is al jarenlang de eenvoudige, duurzame en effectieve spierstimulator die kwaliteit koppelt aan een voordelige prijs.

Externe neuromusculaire elektrostimulatie met behulp van bifasische output wordt voorgeschreven als neventherapie ter voorkoming of vertraging van spieratrofie, ontspanning bij spierspasmen, training van spieren, instandhouding en stimulering van het bewegingsbereik, verbetering van lokale bloedcirculatie en als directe post-chirurgische stimulatie van kuitspieren ter voorkoming van veneuze trombose.


  • symmetrische bifasische rechthoek impuls
  • 0 - 98mA. (vrij regelbaar)
  • 1 - 80Hz. (vrij regelbaar)
  • 300µs
  • constante, cyclische en reciproke stimulatie
  • 1x 9V. Batterie
  • ISO-CE-FDA

...
BioStim NMS2 - Spierstimulator - NMS en TENS - digitaal

BioStim NMS2 - Spierstimulator - NMS en TENS

De BioStim NMS2 van BioMedical Life Systems (USA) is een 2-kanaals (digitale) elektrostimulator voor revalidatie en sport & fitness toepassingen.
U beschikt niet alleen over 2 stimulatiekanalen, maar ook over 2 pulsvormen: EMS spierstimulatie en TENS.
De BioStim NMS2 biedt zowel vooringestelde behandelprogramma's als vrije programma's die u zelf kunt instellen en is tevens heel geschikt voor de behandeling van grotere spiergroepen.

BioStim NMS2 wordt compleet geleverd met toebehoren zoals o.a. elektroden en kabeltjes.
 

...
GV350 bij pijn en oedeem

GV350 bij pijn en oedeem

GV 350 - High Voltage Pulsed Current

Deze vorm van elektrostimulatie is al decennia bekend voor de toepassing bij pijn, spierstimulatie en oedeemreductie (zwellingen). Zeer geschikt voor de toepassing bij sportblessures.
HVPC wordt gekenmerkt door de bijzondere monofasische “tweeling”- puls en het gerichte gebruik van negatieve en positieve polariteit.

De toepassing bij chronische huiddefecten heeft steeds meer aandacht gekregen. De positieve invloed van HVPC op doorbloeding en wondgenezing , het ontbreken van bijwerkingen en de relatief lage kosten liggen hieraan ten grondslag.

...
NeuroMove NM900 - Beroerte CVA Ruggenmergletsel

NeuroMove NM900 - Beroerte CVA

De NeuroMove NM900 werd in eerste instantie ontwikkeld voor de revalidatie na een CVA (beroerte). CVA / beroerte is de belangrijkste indicatie, maar EMG-gestuurde-Spierstimulatie is ook zeer effectief bij andere indicaties, waarbij spieropbouw, atrofie(preventie) en bewegingsbereik centraal staan en eventueel een cognitief leerproces van belang is.

De NeuroMove NM900 kent een speciale instelling voor de revalidatie na ruggenmergletsel.

De NeuroMove NM900 biedt een unieke combinatie van EMG en EMS. Het apparaat kan zeer geringe potentialen meten en bewerkstelligt een spiercontractie steeds wanneer de EMG-drempelwaarde wordt overschreden. Bijzonder is, dat de drempelwaarde zich automatisch aanpast aan het prestatievermogen van de patiënt. De sterke concentratie op een beweging/contractie wordt fysiek beloond door spierstimulatie en leidt aldus tot een optimaal biofeedback effect.

De effectiviteit van de NeuroMove-methode is in diverse klinische studies aangetoond.

De NeuroMove NM900 heeft een gebruikersvriendelijk, menugestuurde display en is zeer eenvoudig te bedienen. Zonder inschakeling van EMG kan het apparaat tevens als geavanceerde functionele spierstimulator worden gebruikt.

Naast de instructie, begeleiding en controle door de fysiotherapeut kan de therapie uitstekend thuis worden toegepast. In combinatie met traditionele therapie wordt een optimaal effect bereikt.


Indicaties: CVA (beroerte), ruggenmergletsel, versterken van de spieractiviteit, verminderen van atrofie, herstel of bevordering van de communicatie tussen perifere zenuwen en het centrale zenuwstelsel.
 

...