Innovatie
Effectiviteit
Kwaliteit
Prijsbewust
Know how
Service & Support
ISO / CE

B-Cure Laser Pijntherapie

B-Cure Laser Pijntherapie

B-Cure Laser verlicht pijn, vermindert ontsteking en versnelt het natuurlijk herstel.

Draagbare Low Level Laser therapie wordt zeer succesvol toegepast voor de behandeling van acute en chronische pijn, medische huidaandoeningen en wondheling.

De methode is, zowel in de kliniek als thuis, eenvoudig toe te passen, veilig en effectief.

Uit onderzoek blijkt, dat de meest werkzame parameters voor LLLT apparatuur een golflengte van 808nm en een intensiteit van 10-1000mW zijn.
Toepassing:  2 behandelingen per dag.

B-Cure Laser biedt precies die eigenschappen, die effectiviteit en eenvoud samenbrengen.

De gepatenteerde, unieke techniek maakt het mogelijk intensiteit en coherentie van licht te bundelen met een specifieke golflengte van 808nm.
Zo kan B-Cure Laser diep penetreren om op weefselniveau effectief werkzaam te zijn.

B-Cure Laser is een lichtgewicht, draagbaar apparaat met oplaadbare batterijen.

Be-Cure Laser Gebruiksaanwijzing.pdf

...
Acupunctuur en TENS Puntzoeker

Acupunctuur en TENS Puntzoeker

Met de Point-Mate puntzoeker vindt u snel en gemakkelijk de juiste acupunctuurpunten voor gerichte acupunctuur.

De tegenelektrode (aarde) is een stift, die eenvoudig in de andere hand ligt.
Met de puntzoeker zoekt u in het gebied waar u het acupunctuurpunt vermoedt.
De Point-Mate geeft met geluid en licht aan, als u het punt heeft gevonden.
Met de gevoeligheidsregelaar kunt u het precieze punt correct bepalen.

De set bevat:

 • Point-Mate puntzoeker
 • Stift
 • Hand- (tegen) elektrode
 • Handleiding

De batterij is niet bijgesloten.

...
Ultrageluid pijnbehandeling bij chronische en acute pijn

Ultrageluid pijnbehandeling bij chronische en

Effectieve pijntherapie eenvoudig en veilig in de thuissituatie toepassen.

Ultrageluid wordt toegepast voor de behandeling van chronische en acute pijn, zoals gewrichtspijn, spierpijn en botpijn. Bovendien verbetert ultrageluid de doorbloeding en het herstel na sportblessures.
In de regel duurt een thuisbehandeling 10 minuten. Het apparaat schakelt zichzelf na de gekozen behandeltijd uit. Per behandelgebied kunt u de behandeling 2 tot 3 maal per dag herhalen.

De HT-906 biedt zowel continue als pulserende stimulatie, heeft een maximale piek van 2.5W. , een maximale gemiddelde intensiteit van 0,5W. en een frequentie van 1 MHz. Met de Timer kiest u een behandeltijd van 5, 10 of 15 minuten.

Onder ultrageluid verstaat men geluid, waarvan de frequentie zo hoog is, dat het voor de mens niet hoorbaar is. ultrageluid kent talrijke toepassingen, zowel industrieel als medisch.

Ultrageluidgolven bevorderen de bloedcirculatie en lokale stofwisseling. Daardoor herstelt weefsel sneller en wordt vocht (oedeem) sneller afgevoerd en gereduceerd. Ultrageluid wordt toegepast om druk en pijn te doen afnemen, heling te versnellen en onstekingen te remmen.
 

 

...
Impulse 3000T - TENS - Pijnbehandeling

Impulse 3000T - TENS - Pijnbehandeling

Robuust analoog TENS apparaat met Timer.

U kunt met één of met twee kanalen werken. Beide kanalen kennen een plus en een min pool. U werkt dus met twee of met vier elektroden. In de regel is het aan te bevelen met twee kanalen en dus vier elektroden te werken. De keuze om met één of met twee kanalen te werken wordt verder vooral bepaald door het te behandelen gebied en de mogelijkheid om elektroden te plaatsen.

TENS is de afkorting van transcutane elektrische neuro (zenuw) stimulatie. TENS is een veilige en gemakkelijk uit te voeren behandelvorm, die geen nadelige bijwerkingen kent.
Via elektroden op de huid worden elektrische pulsjes doorgegeven aan zenuwen, die het signaal verder geleiden


 

...
Impulse TENS D5 - pijnbehandeling

Impulse TENS D5 - pijnbehandeling

TENS helpt pijn te verlichten.

De Impulse TENS D5 van BioMedical Life Systems (USA) is een zeer effectief TENS-apparaat voor pijnbestrijding.
De Impulse TENS D5 zenuwstimulator is zeer compleet, bijzonder eenvoudig in het gebruik en biedt uitgebreide mogelijkheden voor individuele instellingen. Met de handige en gangbare vooringestelde behandelprogramma's kiest u snel en eenvoudig een effectieve therapie.

Indicaties:

 • behandeling van pijn
 • spierrelaxatie

...
BioStim SD - Pijnbehandeling - TENS met SD-modulatie

BioStim SD - Pijnbehandeling - TENS met

Digitaal, 2-Kanaals TENS apparaat met Burst en Modulatie

Het Tens apparaat BioStim SD van BioMedical Life Systems (USA) voor de behandeling van pijn biedt de bijzondere optie om te kiezen voor de zeer effectieve stimulatievorm Strength Duration.
Laagfrequente prikkeling stimuleert de aanmaak van pijndempende stoffen, die het lichaam van nature zelf aanmaakt. Vooral β-endorphinen zijn een zeer sterke pijnkiller. Hoogfrequente prikkeling “blokkeert” het pijnsignaal op spinaal niveau (“Gate Control”), is daarom snel effectief, maar op langere termijn minder optimaal.
Bij SD worden frequentie, pulstijd en pulsintensiteit zo gemoduleerd, dat de pijndempende werking van zowel hoog- als laagfrequente prikkeling worden gecombineerd, een snelle zowel als langdurige pijndemping optreedt, gewenning aan de externe prikkel door het centraal zenuwstelsel wordt vermeden en een gerieflijke stimulatie wordt aangeboden.

...
Rebound - Tens tegen pijn - Pijntherapie

Rebound - Tens tegen pijn - Pijntherapie

Pijntherapie met REBOUND TENS
Eenvoudig, Effectief & Voordelig

Rebound Tens is zo eenvoudig te bedienen, dat u Rebound zelfs met uw duim kunt besturen. Het beeldscherm toont de gekozen instellingen.

U profiteert van de krachtige en bijzonder werkzame SD-modulatie, waarbij de pulsfrequentie, pulstijd en intensiteit steeds afwisselend ten opzichte van elkaar variëren. Zo biedt de digitale Rebound Tens steeds weer de effectieve stimulatie om uw pijnklachten aanzienlijk te verminderen.

Pijnbestrijding met Rebound Tens werkt snel, duurzaam en simpel.

Technische gegevens

 • Stimulatie: SD-modulatie, continu
 • Aantal Kanalen: 1
 • Stroom-output: 60mA bij 500 Ohm
 • Pulsvorm: asymmetrisch, bifasisch, rechthoekig
 • Open stroomkring detecteren: ja
 • Batterijen: 2st. AAA batterijen 1.5V
 • Automatisch uitschakelen: 5 min.
 • ISO / CE

...
BioStim INF pijntherapie Interferentie stimulatie

BioStim INF pijntherapie Interferentie

Interferentie stroom biedt 2-polige en 4-polige Interferentiestroom.

Interferentie penetreert  dieper in het lichaam dan TENS en heeft z’n werking op weefselniveau. Mede daarom wordt Interferentie ook veel gebruikt bij gewrichtsklachten.
Dankzij de grondfrequentie van 4000Hz. passeert de interferentiestroom gemakkelijk de huidweerstand, dringt dieper door in het lichaam en voelt comfortabeler aan. Interferentie maakt gebruik van 2 middenferquente golfvormen, waarbij de tweede golfvorm kan worden ingesteld van 4001 tot 4150Hz. Op het kruispunt van de 2 golfvormen heeft Interferentie zijn therapeutische werking.
Naast de behandeling van pijn, wordt Interferentie veel toegepast om zwellingen te reduceren. Hoe sneller de zwelling afneemt, hoe sneller de doorbloeding kan zorgen voor de afvoer van reststoffen en herstel van
De effecten van interferentie zijn:

 • pijndemping
 • circulatiebevordering
 • oedeemresorptie
 • activerende en sederende (kalmerende) effecten

...
GV350 bij pijn en oedeem

GV350 bij pijn en oedeem

GV 350 - High Voltage Pulsed Current

Deze vorm van elektrostimulatie is al decennia bekend voor de toepassing bij pijn, spierstimulatie en oedeemreductie (zwellingen). Zeer geschikt voor de toepassing bij sportblessures.
HVPC wordt gekenmerkt door de bijzondere monofasische “tweeling”- puls en het gerichte gebruik van negatieve en positieve polariteit.

De toepassing bij chronische huiddefecten heeft steeds meer aandacht gekregen. De positieve invloed van HVPC op doorbloeding en wondgenezing , het ontbreken van bijwerkingen en de relatief lage kosten liggen hieraan ten grondslag.

...